Utólagos vízszigetelés - mondjon búcsút a dohos környezetnek, vizes falaknak!

MIÉRT FONTOS A MEGFELELŐ VÍZSZIGETELÉS?

A szakszerűen elvégzett vízszigetelésnek köszönhetően, meg lehet akadályozni, hogy a víz bejusson az adott ingatlan szerkezetébe. A folyamat maga abból áll, hogy előkészítjük az épület lábazati felületét, majd megfelelő alapozás (nehéz lemez estében kellősítőt használunk) után a szigetelőanyagot hőkezeléssel rögzítjük a lábazatra. A vízszigetelés lehet külső vagy belső. Ennek az eldöntése nagyban függ a probléma lokációjától.
Ajánlatot kérek

A vizes falak szigetelése régi- és újépítésű ingatlanoknál

A nedves, vizes falak egy régebbi épület esetében sajnálatos módon általános problémának számítanak. A tüneti kezelés (a penész eltüntetése, penészes falak letisztítása) sajnos csak szó szerint a felületet kezeli, magát az okot még nem szünteti meg. A vízszigetelés különböző vízszigetelő anyagokkal és technikákkal készülhet, a módszert nagyban befolyásolja, hogy milyen szerkezet=fal áll a rendelkezésre. Az utólagos vízszigetelés egyik legnépszerűbb módja az injektáló krémmel történő eljárás. Szakembereink a vízszigeteléshez különböző speciális vízálló anyagokat használnak (hatékony vízszigetelő anyagok például az epoxi gyanta vagy poliuretán hab). Ez a módszer bármilyen faltípusnál alkalmazható, függetlenül a nedvességtartalomtól és a sómennyiségtől. A falak ily módon való vízszigetelése minimális beavatkozással, kevés bontással jár együtt.

Persze az, ha a házunk újabb építésű ingatlan, még nem jelent garanciát a vizes falak ellen. Bár a szakemberek általában már az új épületek tervezésekor és építésekor figyelembe veszik a modern vízszigetelési technológiákat, bizonyos esetekben előfordulhatnak kivitelezési hibák, vagy nem várt problémák merülhetnek fel, amelyek a későbbiekben a falak vizesedését okozhatják.

Az injektálás ezeknél az épülettípusoknál is releváns

Az építés évétől függetlenül számos egyéb épülettípus ki van téve annak a veszélynek, hogy a falai vizesedni kezdenek (ami egyenes úton vezet a penészgombák és a salétrom megjelenéséhez). Az alábbi felsorolt épülettípusoknál mindenképpen fokozott figyelemmel és körültekintéssel kell kivitelezni a vízszigetelést.
Ajánlatot kérek

Pincék és alagsorok

Mivel közvetlenül a talajban helyezkednek el, a pincék és alagsorok különösen fogékonyak a talajvíz okozta nedvességre. A pinceszigetelés injektálással szintén megoldható.

Földszinti lakások

Azok a földszinti lakások, amelyek nem rendelkeznek megfelelő szigeteléssel vagy alapozással, szintén ki vannak téve a nedvesség behatolásának, különösen a talajvíz magas szintje esetén.

Kertkapcsolatos házak

Ezek azok az épületek, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak a kerttel, ami azt jelenti, hogy a talajból származó nedvesség könnyen befolyásolja a falak állapotát.

Mezőgazdasági és ipari épületek

Bizonyos mezőgazdasági és ipari létesítmények alapvetően nagy területeken érintkeznek a talajjal, szintén ki vannak téve a nedvesség okozta problémáknak.

Fürdőszobák, konyhák és mosóhelyiségek falai

Bár ezek nem kifejezetten épülettípusok, fontos megjegyezni, hogy az épületen belüli vízhasználat miatt ezek a beltéri helyiségek is ki vannak téve a vizesedés veszélyének, különösen, ha nem megfelelő a szellőzés vagy a vízelvezetés.

Miért olyan népszerű a fal vízszigetelés?

Egyrészt a szóban forgó megoldás rendkívül korszerű eljárás, aminek a kivitelezése gyors, a munkavégzés pedig tiszta, nem jár nagyobb kaliberű, drasztikus bontással. Valamint rendkívül kedvező az ára és minden falazó elem esetében biztonsággal alkalmazható.

Az utólagos vízszigetelés azáltal, hogy kiiktatja a falak nedvesedését, a penészgombák megjelenését, a falak salétromosodását és lényegében a szerkezeti károk kialakulását előzi meg. Az otthonokban a nedvesség és penész megjelenése légúti megbetegedéseket és allergiás reakciókat válthat ki. Az utólagos vízszigeteléssel javítható a lakótér belső levegőjének minősége, ezáltal az ott élők egészségét is védi.

A nedves falak rontják az épület hőszigetelését, ami magasabb fűtési költségeket eredményez. Az utólagos vízszigeteléssel javítható az épület hőszigetelése, ezáltal csökkennek a fűtési és hűtési számlák is.

Az injektálás, mint utólagos vízszigetelési módszer, gyors és viszonylag tiszta megoldást nyújt, mivel nem igényel jelentős bontást vagy átépítést. Ez minimálisra csökkenti a kellemetlenségeket a lakók számára.

Az injektálás széles körű alkalmazási lehetőségeket kínál, legyen szó közvetlenül a kültéri környezettel érintkező falakról vagy beltéri „vizes” helyiségekről (konyha, fürdőszoba, toalett, mosókonyha).

Hatékony védelem

Környezetbarát

GAZDASÁGOS

TARTÓS

Ajánlatot kérek

Milyen lépésekből áll a falak utólagos vízszigetelése?

Az első lépés a nedves vakolat eltávolítása, a vizesedés szintjétől 50-80 cím-es távolságban. Ezzel elősegítjük a gyors száradást, és a salétromos részek is eltávolításra kerülnek. Ha minden sérült rész eltávolításra kerül, megkeressük a legmegfelelőbb szigetelési síkot.

1

2

Miután megvan a megfelelő sík, kialakításra kerül a vízszintes furatsor. A furatok 12 centiméterenként kerülnek kialakításra. Az injektáló anyag kartuskinyomó segítségével jut be a furatokba.
A teknőszigetelés (padló alatti szigetelés), kiemelten fontos az utólagos vízszigetelésnél. Fontos, hogy a szigetelés folytonos legyen a falazat szigetelésével.

3

4

A folyamat végeztével visszavakolás történik. Az új vakolat páraáteresztő, javító vakolat. A helyreállítás során használt festék szintén jó páraáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik.

Utólagos vízszigetelés árak

Konkrét árakat a személyes helyszíni felmérés után tudunk kommunikálni az érdeklődők felé – hiszen minden eset más, az eltérő megrendelői preferenciákról már nem is beszélve. Kiindulási alapként viszont elmondhatjuk, hogy egy belvárosi környezetben található, körülbelül 20-25 négyzetméter alapterületű szobának a talajvízzel szembeni utólagos szigetelése, amennyiben az egy soros vízzárásra épülő injektálási technikát alkalmazzuk átlagos falvastagság mellett, nagyjából 100.000 és 150.000 forint közötti összegből kivitelezhető.
Ajánlatot kérek

CÍM

1132 Budapest Váci út 16.

TELEFONSZÁM

+36 20 585 4441

MUNKAIDŐ

Hétfő - Péntek: 9:00 - 17:00
envelopephonemap-markerclockcheckmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram